Archive | Tirana International Airport

Bileta Avioni per Alitala nga Shqiperia per Itali dhe Europe

Bileta Avioni per Itali

 • Tirana – Milan Round Trip from 184€
 • Tirana – Rome Round Trip from 217€
 • Tirana – Venice Round Trip from 243€
 • Tirana – Verona Round Trip from 251€
 • Tirana – Genoa Round Trip from 251€
 • Tirana – Turin Round Trip from 251€
 • Tirana – Florence Round Trip from 255€
 • Tirana – Naples Round Trip from 255€
 • Tirana – Catania Round Trip from 294€

Bileta Avioni per  Europe

 • Tirana – Brussels Round Trip from 210€
 • Tirana – London Round Trip from 225€
 • Tirana – Madrid Round Trip from 237€
 • Tirana – Amsterdam Round Trip from 237€
 • Tirana – Paris Round Trip from 238€
 • Tirana – Munich Round Trip from 268€
 • Tirana – Barcelona Round Trip from 257€
 • Tirana – Vienna Round Trip from 292€alitalia tirana albania

 

Incoming search terms:

Posted in Avio Kompanite, Bileta Avioni, TIA, Tirana International Airport9 Comments

Austrian Airlines red ticket Tirana

redticket albania

 • Tirana    Munich    179 €    from Mar. 20, 2013     Redticket Offers
 • Tirana    Amsterdam    189 €    from Mar. 20, 2013     Redticket Offers
 • Tirana    Paris    195 €    from Mar. 20, 2013     Redticket Offers
 • Tirana    Frankfurt    199 €    from Mar. 20, 2013     Redticket Offers
 • Tirana    Brussels    199 €    from Mar. 20, 2013     Redticket Offers
 • Tirana    Geneva    199 €    from Mar. 20, 2013     Redticket Offers
 • Tirana    London/Heathrow    201 €    from Mar. 20, 2013     Redticket Offers
 • Tirana    Copenhagen    229 €    from Mar. 20, 2013     Redticket Offers
 • Tirana    Cologne/Bonn    229 €    from Mar. 20, 2013     Redticket Offers
 • Tirana    Prague    230 €    from Mar. 20, 2013     Redticket Offers
 • Tirana    Stockholm    230 €    from Mar. 20, 2013     Redticket Offers
 • Tirana    Warsaw    249 €    from Mar. 20, 2013     Redticket Offers
 • Tirana    Berlin – Tegel    269 €    from Mar. 20, 2013     Redticket Offers
 • Tirana    Dusseldorf    278 €    from Mar. 20, 2013     Redticket Offers
 • Tirana    Vienna    288 €    from Mar. 20, 2013     Vienna Special

Need help for booking online? The Austrian Internet Helpdesk is happy to help you from Mon – Sun 08:00 – 20:00 CET at  Tel. + 43 (0) 5 1766 1001 (in Austria).

 

 

Posted in Avio Kompanite, Tirana International Airport0 Comments

Fluturimet nga Tirana

Tirana –   Viene (AT)                  Austrian Airlines ag
Tirana –     London Stansted (GB)    Belleair
Tirana –     Rome Fiumicino (IT)         Alitalia
Tirana –     Viene (AT)                  Belleair
Tirana –    Bergamo (IT)             Belleair
Tirana –     Athine (GR)                  Olympic Air
Tirana –    Stamboll (TR)             Turkish Airlines
Tirana –     Munich (DE)                  Lufthansa
Tirana –      Piza (IT)                  Belleair
Tirana –    Bolonje (IT)             Belleair
Tirana –    Rome Fiumicino (IT)         Belleair
Tirana –     Rome Fiumicino (IT)         Alitalia
Tirana –     Milan Malpensa (IT)         Belleair
Tirana –      Milan Malpensa (IT)         Air One
Tirana –      Viene (AT)                  Austrian Airlines ag
Tirana –      Ljubljana (SI)             Adria Airways
Tirana –       Venice Marco Polo (IT)    Belleair
Tirana –    London Gatwick (GB)        British Airways
Tirana –     Athine (GR)                  Olympic Air
Tirana –     Bari (IT)                  Belleair
Tirana –      Venice Marco Polo (IT)    Air One
Tirana –      Stamboll (TR)             Turkish Airlines

Posted in TIA, Tirana International Airport0 Comments

Instalohet një sistem i përparuar i informacionit për fluturimet në kohë reale në Aeroportin Ndërkombëtar të Tiranës

 

• TIA vazhdimisht përmirëson shërbimet e ofruara
• Informacion akoma më i detajuar në faqen e internetit të TIA-s

Duke filuar nga data 1 dhjetor, informacioni në kohë reale mbi fluturimet, në faqen e internetit të Aeroportit Ndërkombëtar të Tiranës (TIA), është i lidhur direkt me sistemin e automatizuar të aeroportit. Gjatë kësaj kohe, TIA ka testuar mbarëvajtjen e këtyre zhvillimeve, për t’u ofruar pasagjerëve të saj informacionin më të saktë të mundur.

Ndryshimet në fluturime, vonesa dhe anullime, reflektohen tashmë menjëherë on-line për të gjithë pasagjerët dhe për personat e interesuar mbi këto informacione. Kështu pasagjerët që udhëtojnë nëpërmjet TIA-s tani mund të shikojnë në faqen e internetit nëse ka pasur ndonjë ndryshim të minutës së fundit për fluturimin e tyre, para se të nisen për në aeroport. Gjithashtu, ata të cilët presin pasagjerët në mbërritje në TIA, kanë mundësinë për të kontrolluar on-line para se të nisen për në aeroport, kur pritet të ulet avioni, nëse ka vonesë apo edhe në disa raste anullime.

“Marrja e informacionit të përditësuar është vendimtare për pasagjerët dhe familjen apo miqtë e tyre. Kjo është arsyeja pse ne jemi të kënaqur që kemi mundësi të lehtësojmë sadopak jetën e të gjithë personave të cilët në njëfarë mënyre kanë lidhje me aeroportin, dhe për të ndihmuar pasagjerët tanë qoftë në udhëtime biznesi apo për pushime”, tha Drejtorja e Përgjithshme Ekzekutive e TIA-s, Znj. Andrea Gebbeken .

TIA është duke punuar vazhdimisht për ta bërë udhëtimin më të lehtë dhe më të sigurtë për pasagjerët e saj. Me këtë shërbim të përmirësuar, TIA rrit edhe më tej standardet e saj dhe në të njëjtën kohë u ofron klientëve dhe palëve të interesuara një shërbim akoma më të mirë. Tashmë informacioni i saktë në kohë reale mbi fluturimet mund të gjendet në faqen kryesore të internetit të TIA-s: www.tirana-airport.com

airport tirana1

Posted in Avio Kompanite, TIA, Tirana International Airport0 Comments

Aeroporti Ndërkombëtar i Tiranës, ndryshon numri i pasagjerëve për vitin 2012

Aeroporti Ndërkombëtar i Tiranës, ndryshon numri i pasagjerëve për vitin 2012

• Shifrat e pasagjerëve në TIA pësuan rënie me 8.4 përqind
• Zyrtarët sqarojnë se rënia është rrjedhojë e krizës finaciare

Numri i pasagjerëve në Aeroportin Ndërkombëtar të Tiranës (TIA) pësoi një rënie me 8.4 përqind në vitin 2012. Kjo është rënia e parë vjetore në trafikun e pasagjerëve të rregjistruar në aeroport si pasojë e krizës në fushën e fluturimeve apo të bizneseve në eurozonë, thonë zyrtarët e aeroportit. Vitin e kaluar, 1.665.331 pasagjerë fluturuan nga TIA në krahasim me 1.817.073 pasagjerë në vitin 2011.

Ndërkohë, lëvizjet e trafikut ajror (ATM-të) ranë me 10,7 përqind në krahasim me vitin 2011, ndërkohë që dërgesa e mallrave, një tregues i cili monitoron shëndetin e ekonomisë, ra me 14.9 përqind.

“Duhet theksuar se viti 2011 ishte një vit i veçantë, kryesisht për shkak të rritjes në shifrat e pasagjerëve pas liberalizimit të vizave. Ne kemi qenë të vetëdijshëm se një rritje e tillë nuk do të mund të përsëritej në vitin 2012,” tha Znj Andrea Gebbeken, Drejtoresha Ekzekutive e TIA-s. “Krahasuar me vitin 2010 – viti që parapriu vitin e hyrjes në fuqi të liberalizimit të vizave – ne kemi parë një rritje prej 8 përqind,” shtoi ajo.

aeroporti nena tereze

Në vitin 2012, linjat ajrore që kanë transportuar më shumë pasagjerë nga dhe për në Tiranë kanë qenë Belle Air (50.1%), Alitalia (9.6%), Air One (9.6%), Austrian Airlines (8.1%) dhe Turkish Airlines (5.5%). Aktualisht, dymbëdhjetë linja ajrore fluturojnë për dhe nga TIA, që lidh kryeqytetin shqiptar direkt me 32 destinacione. Pikat më të frekuentuara si destinacion përfundimtar ose transferimi mbeten Roma, Milano, Vjena, Londra dhe Piza.

“Pavarësisht numrit të pasagjerëve në ndryshim, ne mbetemi pozitivë për arritjet e deritanishme të aeroportit, dhe për arritjet që pritet të vijnë. Ne mbetemi të angazhuar në sigurimin e standardeve më të larta për pasagjerët tanë dhe të një mjedisi të shëndetshëm për të gjithë ata që fluturojnë përmes aeroportit tonë apo për ata që jetojnë këtu pranë” tha zonja Gebbeken

Posted in TIA, Tirana International Airport0 Comments

Shkurt 2013: Rregjistrohet numri më i lartë i vizitorëve në faqen e internetit të Aeroportit Ndërkombëtar të Tiranës

• 90.000 vizitorë në një normë prej rreth 3.200 vizitorë në ditë
• Rekordi më i lartë shënohet në 6 shkurt me 5.100 vizitorë

Pavarësisht se është muaji më i shkurtër i vitit, shkurti i 2013-ës regjistroi rreth 90.000 vizitorë në faqen zyrtare të internetit të Aeroportit Ndërkombëtar të Tiranës (TIA). Ky është numri më i lartë i vizitorëve të regjistruar gjatë tetë viteve të fundit të aktivitetit të kompanisë, sipas statistikave mujore.

“Ne jemi shumë të kënaqur që shumë pasagjerë, shqiptarë dhe të huaj, kanë vizituar faqen tonë të internetit. Numri i madh i vizitorëve lidhet me shërbimin e kohës reale që kemi ofruar nga viti i kaluar në një sistem më modern, për të përmbushur plotësisht nevojat e klientëve tanë” tha Z. Rolf Castro-Vasquez, shefi i Operacioneve në TIA.

Të dhënat tregojnë një mesatare prej 3.200 vizitash në ditë gjatë muajit shkurt. Klikimet kulmojnë me më shumë se 5.100 vizita të regjistruara në 6 shkurt, gjatë ditëve kur dëbora e madhe çoi në ndërprerje të fluturimeve në Evropë.

Sipas statistikave të publikuara nga TIA, gjatë vitit 2012, faqja zyrtare online e kompanisë ka pasur rreth 950.000 vizitorë. Ndërkohë, totali i faqeve te klikuara për vitin 2012 shënon mbi 1.8 milionë faqe.

airport tirana

Aeroporti Ndërkombëtar i Tiranës është përpjekur vazhdimisht për të përmirësuar udhëtimin e pasagjerëve, duke investuar në një biznes me zgjidhje inteligjente informimin në kohë reale nëpërmjet internetit, për fluturimet në aeroport apo vonesat e mundshme. Numri i madh i klikimeve të vizitorëve online nxit TIA-n për të hetuar mundësi të mëtejshme për të komunikuar me publikun apo për të ofruar shërbime të ndryshme nëpërmjet faqes së internetit.

“Është e qartë se ka një dëshirë të fortë mes kompanisë tonë, operatorëve dhe kompanive të fluturimit për të kontribuar në përvojën më të mirë të mundshme për pasagjerët tanë. Prandaj, ne do të informojmë nëpërmjet faqes së internetit çdo kënd në lidhje me të rejat që ofron TIA, qoftë pasagjer, qoftë kompani biznesi,” shtoi z Castro-Vasquez.

Posted in TIA, Tirana International Airport0 Comments

Dy avionë aterrojnë dhunshëm në Tirane

Moti i keq shënon dhe rastet e para të jashtëzakonshme në Shqipëri. Reshjet e dendura të dëborës që kanë përfshirë veriun e Shqipërisë dhe Kosovën kanë shkaktuar avari në linjat ajrore. Burime aeroportuale kanë njoftuar se pak orë më parë dy avionë kanë bërë ulje të detyruar në aeroportin e Rinasit, njofton NOA.

Që të dy avionët i përkasin linjave ajrore që lidhin kryeqytetin e Kosovës, Prishtinën me qytete të tjera. Mësohet se avioni i parë që ka bërë ulje të detyrueshme për shkak të rrymave ajrore jo të favorshme ishte ai i linjës Lubjanë-Prishtinë dhe i dyti ishte nisur nga Prishtina në drejtim të kryeqytetit të Maqedonisë, Shkup. Avionët kanë kërkuar leje për t’u ulur në Rinas, pasi udhëtimi ishte i pamundur në të tilla kushte atmosferike. Pilotët kanë arritur të ulin avionët e linjës së pasagjerëve njëri pas tjetrit, të asistuar nga kulla e kontrollit të Rinasit. Continue Reading

Incoming search terms:

Posted in Avio Kompanite, Tirana International Airport0 Comments

Tirana International Airport records 23 per cent growth for first six months of 2011

Tirana International Airport records 23 per cent growth for first six months of 2011

• Airport now serving more passengers than ever before
• Cargo figures increase by 17 per cent and ATMs by 11 per cent

Tirana International Airport (TIA) had an excellent performance for the first six months of 2011. Passenger numbers increased by 23 per cent, air traffic movements (ATMs) by 10.6 per cent, and cargo by 17.7 per cent, in comparison with the same period last year. Between January and the end of June, TIA served 793,984 passengers, an outstanding figure that highlights the high standards of service offered by the Airport. TIA also recorded 10,352 ATMs and handled 1,084 tons of cargo.
“This year has come with really important developments for the Airport, which is one of the most important gates to Tirana and for the country as a whole. Visa liberalization has brought noticeable change to our company: there is significant growth in domestic demand, which has brought with it better and extended services offered by the airlines,” said Mr Rolf Castro-Vasquez, Chief Operation Officer of TIA.

The airlines carrying most passengers to and from Tirana are Belleair (46.2%), Alitalia (9.6%), Albanian Airlines (9.1%), Austrian Airlines (6.1%) and Turkish Airlines (4.2%). Currently, fourteen airlines fly in to and out of TIA, connecting directly the Albanian capital city with 35 destinations, including Brussels, Barcelona and Paris, inaugurated this year for the summer season.

The Airport has become more and more attractive to airlines whose decision to approach TIA is based on its remarkable passenger growth recorded over the last couple of years. In June, TIA welcomed Jetair, a well known low-cost airline, which operates between TIA and Brussels with a twice weekly service.

Incoming search terms:

Posted in Tirana International Airport0 Comments

Tirana International Airport

Did you know?

14 airlines fly from Tirana International Airport to 35 destinations.
More than 20,000 flight movements were counted during 2010 in Tirana International Airport.
More than 1.5 million passengers used the Tirana International Airport during 2010.

Airlines operating at Tirana International Airport
For any enquiries concerning your flight connection, please address your airline directly.

tirana_international_airport

Adria Airways/JP   
www.adria.si
Tel: 00355 4 2272 666
Tel: 00355 4 2381 911

AirOne/AP
www.flyairone.it
Tel: 00355 4 2230 023
Tel: 00355 69 40 76 626

Albanian Airlines/LV     
www.albanianair.com
Tel: 00355 4 4505 050
Tel: 00355 4 2381 915

Alitalia/AZ     
www.alitalia.com
Tel: 00355 4 2230 023
Tel: 00355 69 40 76 626

Austrian Airlines/OS     
www.austrian.com
Tel: 00355 4 2235 029
Tel: 00355 4 2381 926/6

Belleair/LZ   
www.belleair.it/al
Tel: 00355 4 2232 983
Tel: 0355 4 2381 933

Belle Air Europe/L9   
www.belleaireurope.eu
Tel: 00355 4 2232 983
Tel: 00355 4 2381 991

British Airways/BA  
www.britishairways.com
Tel: 00421 2 5710 2020
Tel: 00355 4 2381 991

German Wings/4U   
www.germanwings.com
Tel: 0044 871 702 9974

Jetairfly/JAF     
www.jetairfly.com
Tel: 0032 70 22 00 00

Lufthansa/LH     
www.lufthansa.com
Tel: 00355 4 2258 010
Tel: 00355 4 2381 975/6

Malev Hungarian Airlines/MA
www.malev.hu
Tel: 00355 4 2234 163
Tel: 00355 4 2381 909

Olympic Air/OA     
www.olympicair.com
Tel: 00355 4 2228 960
Tel: 00355 4 2381 903

Turkish Airlines/TK   
www.turkishairlines.com
Tel: 00355 4 2258 459
Tel: 00355 4 2381 901

 

Tirana International Airport welcomes low-cost Jetair

• New low-cost airlines operating at TIA
• More convenient services for passengers flying from Tirana

Passengers intending to use Tirana International Airport (TIA) this summer will find some welcome refreshing news. As from today, 10 June 2011, TIA welcomes Jetair, a well known low-cost airline, which will operate between TIA and Brussels with a twice weekly service. This new line will be operated by a Jetairfly Boeing 737-500 with 128 seats and is destined to Albanian citizens travelling to Brussels and Belgium. Jetair is the Belgian branch of TUI Travel and the market leader in the Belgian tourism industry. The airline offers inexpensive and transparent prices, as well as prams and baby seats, and naturally flawless service at the Airport and on board.  “This new low-cost company approaching TIA represents a market-driven step and testimony to our efforts to fulfil our objective of increasing the number of airlines using our Airport and the number of destinations. These additions bring us closer to achieving our mission and help us keep our promises towards all of our customers. The future will see us adding new routes and more airlines driven by our business-friendly policies,” said Mr Rolf Castro-Vasquez, TIA’s Chief Operation Officer. The Airport has become more and more attractive to airlines whose decision to approach TIA is based on its remarkable passenger growth recorded over the last couple of years.

Incoming search terms:

Posted in Tirana International Airport4 Comments


Rezervo Bileten

Recent Search Terms

bileta autobusi shkoder itali, konkurrenca monopolistike ne shqiperi, bileta avioni per itali cmimet, aeroporti franfurt ne gjermani, agjensi turistike ne durres, bilete avioni madrid tiran, durres_bek@hotmail it mail, may biletti aerio, bilet avioni tiran torino, blu panorama bileta avioni, vagaban ki asi mantra jo parnese bein, albaair al tirana, bileta avjoni te lira, avionet agjensia tiran torino, agjensia e udhetimeve, bileta avioni pisa tirana, bileta avioni, fluturime nga tirana, biletat e avionave kete jave, biletat e avionave torino shqiperi, orare aeroplani tirana piza, agjensia fluturimeve beler, bileta avioni me ulje cmimi, ernest fly cmimet e biletave tirane-ancona, bileta avioni mars 2018, bileta avioni tirane zurich, bilete kthimi malpensa podgorice shkurt 2018, cmimi i nje bilete avioni podgorice malpensa podgorice 14 mars 2018, bileta avioni te liea frankfurt airport, oferta per muajin shkurt, linje ajrore malpensa rinas sot, cmimet e biletave te avionit per ne stamboll, agjensia sarande Athine orari, bileta avioni tiran pizza, milano tirane me blu panorama date 30 dhjetor 2017, air prishtina plani i fluturimit nga stutgardi, blu stare durres duqan oferta, bilete avioni tirane stansted, bileta avioni te lira pisa ATE, aviona nga ankona tirane, kur ulet aeroplani stamboll-tiran, bileta avioni greqi shqiperi, bileta avioni itali shqiperi alitalia, bileta avioni vajtje ardhje podgorice malpensa mars 2018, ajroporti zvicer prishtin bileta qmimi 23 2017, bilet avioni podgoric torino, cfar orari me avion ka neser stamboll shqipri, cfar ore nisen nga stambolli ne tirane me avion ora i sot dhe neser, linja autobusi tirane athine, Agjensi fluturimesh